natursekken.no blir drifta av Nasjonalt senter for naturfag i opplæringa
Kontakt oss: natursekken@naturfagsenteret.no Ansvarleg redaktør: Merethe Frøyland
Personvernerklæring
Tilgjengelegheitserklæring
Naturkunnskap og friluftsliv
Det finnes en rekke aktører som kan bidra med kunnskap innen naturfaglige emner, friluftsliv og undervisning for bærekraftig utvikling, for eksempel geoparker, natuskoler, natursentre, kommuner, ornitologer og andre organisasjoner.
Flere samarbeider med skoler om gjennomføring av undervisningsopplegg og har utarbeidet materiell og nettressurser som lærere kan benytte seg av på egen hånd.
Fjelldriv
Fjelldriv og Tydal skole har i samarbeid utviklet og testet ut det tverrfaglig skoleprosjekt "Lille Tydal i det store bildet".
Gea Norvegica Geopark
Geologilæring med smarttelefon og GPS i nærmiljøet er et tverrfaglig samarbeidsprosjekt mellom Gea Norvegica Geopark og Brunla ungdomsskole.
Hamar naturskole
Med mål om bevisste og engasjerte ungdommer i forhold til klimautfordringer globalt, nasjonalt og lokalt har Hamar naturskole utarbeidet et undervisningsopplegg sammen med Ajer, Ener og Moelv ungdomsskole 2016/2017.
Horten natursenter
Har i samarbeid med Sentrum skole i Horten utarbeidet og prøvd ut undervisningsopplegget «Skogens mysterier», hvor elever skal kartlegge deler av det biologiske mangfoldet i nærmiljøet.
Kunnskapssenter for laks og vannmiljø
Kunnskapssenter for laks og vannmiljø og Statens naturoppsyn har i flere år samarbeidet om naturveiledning - villaks. Hovedmålet med naturveiledningen er å skape begeistring, forståelse og respekt for villaksen, livet i elva og samspillet der.
La humla suse - SABIMA
La Humla Suse og SABIMA har laget et kurs om humler for naturfaglærere på mellomtrinnet (5.-7. årstrinn).
Lista fuglestasjon
Fuglestasjonens naturveileder har gjennomført naturveiledning ved fuglestasjonen og lokalt ved skolene.
Miljødirektoratet
Miljødirektoratet, i samarbeid med ulike aktører, har et bredt tilbud til skolen, tilpasset flere fag og trinn, fra grunnskole til universitet og høgskole.
Nittedal kommune
Utgangspunktet for prosjektet var at Nittedal kommune ønsket å få en oversikt over trafikkdrepte amfibier i et område med blant annet store populasjoner av padde, buttsnutefrosk og småsalamander.
Norsk institutt for naturforskning
NINA har utviklet og i samarbeid med fire barneskoler testet ut det tverrfaglig undervisningsopplegget «Fjellrev i sekken» der barn fra 1. – 4. klasse lærer om fjelløkologi og truede arter i naturen gjennom fjellreven.
Nærøyfjorden Verdsarvpark
Nærøyfjorden Verdsarvpark satsar på ungdom i utviklinga av staden gjennom involverande aktivitetar som fremmer kunnskap.
Sandviksboder Kystkultursenter
Formålet er å øke interessen for, og kunnskapen om bruk av Byfjorden og nærområdene som område for fiske og rekreasjon for bybefolkningen, med et eget fokus på unge.
Skogkurs
Forbrukermakt og bærekraft er et undervisningsopplegg som skal gjøre elevene oppmerksomme på sammenhengen mellom personlig forbruk og global oppvarming, og dessuten få elevene til å reflektere over sin egen rolle som forbruker.
Stiftelsen Vegaøyan Verdensarv
Vegaøyan er et verdensarvområde med en unik duntradisjon.
Stiftinga Geirangerfjorden Verdsarv
Stiftinga Geirangerfjorden verdsarv har samarbeidet med Eidsdal skule, Geiranger skule og Sunnylven skule om verdsarvverdiene i eget område, Vestlandsk Fjordlandskap.
Ånderdalen nasjonalparkstyre / Senja naturhus
Ånderdalen nasjonalparkstyre og Senja Naturhus vil legge til rette for at skolene kan ta i bruk naturen og kulturen på Senja i større grad i undervisningen.