Hopp til hovedinnhold
Undervisningsopplegg

Økt 2: Klimavennlig mat

raps åker

I denne økta skal elevene utforske problemstillinger knyttet til matproduksjon og klima. De skal også vurdere hvordan ulike forbruksvalg kan påvirke CO2-utslipp.

Læringsmål

Elevene skal kunne

  • beskrive hva klimaavtrykk innebærer
  • beskrive hvordan matproduksjon bidrar til CO2-utslipp
  • bruke CO2-kalkulator til å sammenligne klimaavtrykket fra ulike matvarer

Tidsbruk 

2A. Del profiler 10 min
2B. Slampoesifilm: Vi må tenke bærekraft 5 min
2C. Aktivitet: Klimavennlig mat del 1 15 min
2D. Forelesning: Klima og CO2 -utslipp fra mat 15 min
2E. Aktivitet: Klimavennlig mat del 2 15 min
2F. Plenums diskusjon 10 min
2G. Gruppearbeid 10 min
2H. Oppsummering 10 min
TOTALT 90 min