Hopp til hovedinnhold
Undervisningsopplegg

Økt 3: Bærekraftig mat

Grønnsaksspydd

I denne økta engasjeres elevene ved å gjøre aktiviteten Bærekraftig produktvalg – velg et eple. Videre skal de sette seg inn i og sammenligne EAT-dietten med norske kostholdsråd og vurdere likheter og forskjeller mellom disse. Rådene om kosthold kan de bruke videre i gruppearbeidet når de skal gi kostholdsråd til sine profiler.

Læringsmål

Elevene skal kunne

  • beskrive og gi eksempler på ulike dimensjoner av bærekraftig utvikling
  • vurdere forbruksvalg i lys av bærekraftig utvikling

Tidsbruk

3A. Aktivitet: Bærekraftig produktvalg – velg et eple #4

30 minutter

3B. Forelesning om bærekraftig matproduksjon

15 minutter

3C. Leseoppdrag

15 minutter

3 D. Debatt – EAT-dietten, for og imot

10  minutter

3 E. Debatt – Plenum oppsummering

10 minutter

3F. Gruppe: Oppsummering 

5 minutter

3G. Plenum: Oppsummering

 5 minutter

TOTALT

 90 minutter