natursekken.no blir drifta av Nasjonalt senter for naturfag i opplæringa
Kontakt oss: natursekken@naturfagsenteret.no Ansvarleg redaktør: Merethe Frøyland
Personvernerklæring
Tilgjengelegheitserklæring
Undervisningsopplegg
Økt 3: Bærekraftig mat
I denne økta engasjeres elevene ved å gjøre aktiviteten Bærekraftig produktvalg – velg et eple. Videre skal de sette seg inn i og sammenligne EAT-dietten med norske kostholdsråd og vurdere likheter og forskjeller mellom disse. Rådene om kosthold kan de bruke videre i gruppearbeidet når de skal gi kostholdsråd til sine profiler.
Læringsmål
Elevene skal kunne
- beskrive og gi eksempler på ulike dimensjoner av bærekraftig utvikling
- vurdere forbruksvalg i lys av bærekraftig utvikling
Tidsbruk
3A. Aktivitet: Bærekraftig produktvalg – velg et eple #4 |
30 minutter |
3B. Forelesning om bærekraftig matproduksjon |
15 minutter |
3C. Leseoppdrag |
15 minutter |
3 D. Debatt – EAT-dietten, for og imot |
10 minutter |
3 E. Debatt – Plenum oppsummering |
10 minutter |
3F. Gruppe: Oppsummering |
5 minutter |
3G. Plenum: Oppsummering |
5 minutter |
TOTALT |
90 minutter |